Wandelen

Wandelen is een gezonde bezigheid, zowel voor lichaam als geest. Loop je in een tempo van 5 kilometer per uur, dan verbruik je elk uur tussen de 250 en 300 kilocaloriëen.

In tegenstelling tot bij meer intensieve sporten is de kans op blessures klein, al is een eenvoudige warming up en cooling down altijd aan te bevelen.

De Hoef Sportief wordt geopend met het wandelen en we bieden vier afstanden aan:


De wandelingen voor de 10e Editie van De Hoef Sportief zijn bekend:

5 kilometer

Een korte wandel/puzzeltocht door en om de Hoef vooral voor de kinderen, maar ook volwassenen die gewoon ook sportief mee willen doen zijn natuurlijk welkom. Ook dit jaar weer een overtocht met de boot, een medaille voor de kinderen en natuurlijk een ijsje.

10 kilometer

Deze route gaat vanaf de Strooppot linksaf richting de fietsbrug, Dan richting Molenland, Bovendijk, door het weiland naar zorgboerderij Bethlehem,

Rechts Amstelkade tot aan de fietsbrug, Kade richting eindpunt.

20 kilometer

Vanaf de Strooppot rechtsaf naar de brug. Eerste Hoefweg, Dijk achter de Merelslag richting HSV69, Westerlandweg, Oosterlandweg, Park Wickelhof,Kerkvaart, Burg. Haitsmaplein, Bellopad, Wilnisse begraafplaats, Wilnisser zijweg, Herenweg, Molenland, Hoofdweg, Fietsbrug, Kade richting eindpunt.

40 kilometer
Vanuit de Strooppot linksaf richting de fietsbrug. Dan richting Molenland, Herenweg, Wilnisse begraafplaats, Vinkeveen, Waverveen, Nessersluis, Uithoorn, Vrouwenakker en weer terug naar de Hoef


Herinnering
Voor alle wandelaars is er weer de mogelijkheid om een medaille ter herinnering te kopen van de Hoef Sportief 2022. Kosten 3 euro.

HIER INSCHRIJVEN (kosten 10 of 20 km 6 euro, 40 km 7,50 en kinderen de 5 km 4 euro)

Een groot deel van elke route gaat langs de Kromme Mijdrecht, een van de mooiste riviertjes in de omgeving, met begroeide rietoevers en oude boerderijen met erfbeplanting. Dit slingerende veenriviertje heeft zich oorspronkelijk een weg gebaand door het ontoegankelijke moeras. De Kromme Mijdrecht steekt nu uit boven de uitgeveende polder.

De Hoef is een karakteristiek langgerekt dorpje, aan weerszijden van de Kromme Mijdrecht.

Starttijden: zie programma.

Op iedere route is er een verzorgingspost.

Start en finish zijn bij de Strooppot in de Hoef.

De Hoef Sportief is lid van de KWBN (wandelbond)