Wandelen

Wandelen is een gezonde bezigheid, zowel voor lichaam als geest. Loop je in een tempo van 5 kilometer per uur, dan verbruik je elk uur tussen de 250 en 300 kilocaloriëen.

In tegenstelling tot bij meer intensieve sporten is de kans op blessures klein, al is een eenvoudige warming up en cooling down altijd aan te bevelen.

De Hoef Sportief wordt geopend met het wandelen en we bieden vier afstanden aan:


De wandelingen voor de 11e Editie van De Hoef Sportief zijn bekend.

Het Team van De Hoef Sportief is afgelopen tijd druk in de weer geweest.
Er zijn mooie wandelingen uitgezet, de laatste puntjes zijn voor de 20 en 40 km op de spreekwoordelijke “i gezet”…

5 kilometer

Een korte wandel/puzzeltocht door en om de Hoef vooral voor de kinderen, maar ook volwassenen die gewoon ook sportief mee willen doen zijn natuurlijk welkom. Ook dit jaar weer een overtocht met de boot, een medaille voor de kinderen en natuurlijk een ijsje.

10 kilometer

Deze route gaat vanaf de Strooppot rechtaf richting de oude spoorbaan, richting Zevenhoven, over de Hogedijk op naar de Groene Jonker. Waarna we richting de fietsbrug gaan. Voor de Kromme Mijdrecht linksaf de Kade op.  Deze blijven vervolgen richting de Hoef /eindpunt. Op de hoogte van de Stooppot met Kootje overvaren 😉

Download hier je GPX-file : DHS2024_10km

20 kilometer

Vanaf de Strooppot rechtsaf naar de brug.  Richting de Amstelhoek, langs het fort van de Kwakel, waarna de route zich voortzet richting Vrouwenakker, Nieuwveen, via de  Hogendijk,  de Liemeer en daarna weer richting de Hoef en als afsluiter met het bootje van Kootje over.

Download hier je GPX-file : DHS2024_20km

40 kilometer

Vanaf de Strooppot rechtsaf naar de brug.  Richting de Amstelhoek,  korte Boterdijk waarna de route zich voortzet richting langs het fort van de Kwakel, Vrouwenakker, dan richting Bilderdam,  via de Merleweg op naar Langeraar, langs de kerk op naar de Langeraarse plassen, Nieuwveen, Ursula tot Liemeer,  Noordeiden, zevenhoven en weer terug richting de Hoef. En daar als afsluiter met het bootje van Kootje over.

Download hier je GPX-file : DHS2024_40km


Herinnering
Voor alle wandelaars is er weer de mogelijkheid om een medaille ter herinnering te kopen van de Hoef Sportief 2022. Kosten 3 euro.

HIER INSCHRIJVEN (kosten 10 of 20 km 6 euro, 40 km 7,50 en kinderen de 5 km 4 euro)

Een groot deel van elke route gaat langs de Kromme Mijdrecht, een van de mooiste riviertjes in de omgeving, met begroeide rietoevers en oude boerderijen met erfbeplanting. Dit slingerende veenriviertje heeft zich oorspronkelijk een weg gebaand door het ontoegankelijke moeras. De Kromme Mijdrecht steekt nu uit boven de uitgeveende polder.

De Hoef is een karakteristiek langgerekt dorpje, aan weerszijden van de Kromme Mijdrecht.

Starttijden: zie programma.

Op iedere route is er een verzorgingspost.

Start en finish zijn bij de Strooppot in de Hoef.

De Hoef Sportief is lid van de KWBN (wandelbond)