Wandelen

Wandelen is een gezonde bezigheid, zowel voor lichaam als geest. Loop je in een tempo van 5 kilometer per uur, dan verbruik je elk uur tussen de 250 en 300 kilocalorieen.

In tegenstelling tot bij meer intensieve sporten is de kans op blessures klein, al is een eenvoudige warming up en cooling down altijd aan te bevelen.

De Hoef Sportief wordt geopend met het wandelen en we bieden vier afstanden aan:


De wandelingen volgen elk jaar weer een nieuwe route.

5 kilometer
Foto puzzeltocht vooral voor de kinderen, maar ook volwassenen die gewoon ook sportief mee willen doen zijn natuurlijk welkom. Ook dit jaar weer een overtocht met de boot, een medaille voor de kinderen en natuurlijk een ijsje.

10 kilometer

Deze route gaat via de Amstelhoek naar Rondje Zijdelmeer in Uithoorn en weer terug naar De Hoef, dit jaar iets meer dan 10 kilometer.

20 kilometer

De 20 km is een route naar camping de Kromme Mijdrecht richting eiland van Hein te Wilnis en via Woerdense Verlaat weer terug naar De Hoef.

40 kilometer
De route van 2022 gaat via eiland van Hein naar Woerdense Verlaat, Noorden, Nieuwkoop, Aarlanderveen, Ter Aar, Langeraar, Korteraar, Zevenhoven weer naar De Hoef.


Herinnering
Voor alle wandelaars is er weer de mogelijkheid om een medaille ter herinnering te kopen van de Hoef Sportief 2022. Kosten 3 euro.

HIER INSCHRIJVEN (kosten 10 of 20 km 6 euro, 40 km 7,50 en kinderen de 5 km 4 euro)

Een groot deel van elke route gaat langs de Kromme Mijdrecht, een van de mooiste riviertjes in de omgeving, met begroeide rietoevers en oude boerderijen met erfbeplanting. Dit slingerende veenriviertje heeft zich oorspronkelijk een weg gebaand door het ontoegankelijke moeras. De Kromme Mijdrecht steekt nu uit boven de uitgeveende polder.

De Hoef is een karakteristiek langgerekt dorpje, aan weerszijden van de Kromme Mijdrecht.

Starttijden: zie programma.

Op iedere route is er een verzorgingspost.

Start en finish zijn bij de Strooppot in de Hoef.

De Hoef Sportief is lid van de KWBN (wandelbond)