WANDELEN

Wandelen is een gezonde bezigheid, zowel voor lichaam als geest. Loop je in een tempo van 5 kilometer per uur, dan verbruik je elk uur tussen de 250 en 300 calorieen.

In tegenstelling tot bij meer intensieve sporten is de kans op blessures klein, al is een eenvoudige warming up en cooling down altijd aan te bevelen.

De Hoef Sportief wordt geopend met het wandelen en we bieden vier afstanden aan:

5 kilometer
Foto puzzeltocht vooral voor de kinderen, maar ook volwassenen die gewoon ook sportief mee willen doen zijn natuurlijk welkom. Ook dit jaar weer een overtocht met de boot, een medaille voor de kinderen en natuurlijk een ijsje.

10 kilometer
Vanuit de Hoef richting camping de Kromme Mijdrecht, oversteek via de fietsbrug richting natuurgebied “de groene Jonker” waar een deel van het natuurgebied zal worden gelopen. Via de Hogedijk weer terug naar de Hoef en weer een oversteek via de Westzijde naar de Strooppot.

20 kilometer
De 20 gaat via de volgende dorpen: De Hoef, Amstelhoek, UIthoorn (rondje Zijdelmeer), De Kwakel, Uithoorn, Nessersluis, Uithoorn, Amstelhoek en weer terug naar de Hoef.

40 kilometer
De 40 kilometer doet dit jaar de volgende plaatsen aan: De Hoef, Amstelhoek, UIthoorn, Amstelveen, Amsterdamse bos, Aalasmeer, De Kwakel, Uithoorn en weer terug naar de Hoef.

Herinnering
Voor alle wandelaars is er weer de mogelijkheid om een medaille ter herinnering te kopen van de Hoef Sportief 2015. Kosten 3 euro.

HIER INSCHRIJVEN (kosten 5 euro, kinderen voor de 5 km 3 euro)

Een groot deel van elke route gaat langs de Kromme Mijdrecht, een van de mooiste riviertjes in de omgeving, met begroeide rietoevers en oude boerderijen met erfbeplanting. Dit slingerende veenriviertje heeft zich oorspronkelijk een weg gebaand door het ontoegankelijke moeras. De Kromme Mijdrecht steekt nu uit boven de uitgeveende polder.

De Hoef is een karakteristiek langgerekt dorpje, aan weerszijden van de Kromme Mijdrecht.

Starttijden: zie programma.

Op iedere route is er een verzorgingspost.

Start en finish zijn bij de Strooppot in de Hoef.

De Hoef Sportief is lid van de KNBLO (wandelbond)

Hiernaast een paar foto's voor een impressie van het wandelen bij de Hoef Sportief. 
Webdesign en gesponsord door: Zaat's Idee