Wandelen

Wandelen is een gezonde bezigheid, zowel voor lichaam als geest. Loop je in een tempo van 5 kilometer per uur, dan verbruik je elk uur tussen de 250 en 300 kilocalorieen.

In tegenstelling tot bij meer intensieve sporten is de kans op blessures klein, al is een eenvoudige warming up en cooling down altijd aan te bevelen.

De Hoef Sportief wordt geopend met het wandelen en we bieden vier afstanden aan:


De wandelingen volgen elk jaar weer een nieuwe route.

5 kilometer
Foto puzzeltocht vooral voor de kinderen, maar ook volwassenen die gewoon ook sportief mee willen doen zijn natuurlijk welkom. Ook dit jaar weer een overtocht met de boot, een medaille voor de kinderen en natuurlijk een ijsje.

10 kilometer
De route in 2018 gaat van de  de Hoef oostzijde over de fietsbrug, dan de Sluiskade en aan het  eind links Noordse Dorp. Terug via  Groene Jonker en de Hoef Kade en Westzijde

20 kilometer
Route 2018 gaat naar Mijdrecht en Waverveen, dan Nes a/d Amstel, Uithoorn,  Amstelhoek en weer terug naar De Hoef

40 kilometer
De 40 kilometer gaat dit jaar van De Hoef naar Wilnis, Vinkeveen, Waverveen, Nes a/d Amstel, Uithoorn, Amstelhoek en weer naar De Hoef


Herinnering
Voor alle wandelaars is er weer de mogelijkheid om een medaille ter herinnering te kopen van de Hoef Sportief 2017. Kosten 3 euro.

HIER INSCHRIJVEN (kosten 5 euro, kinderen voor de 5 km 3 euro)

Een groot deel van elke route gaat langs de Kromme Mijdrecht, een van de mooiste riviertjes in de omgeving, met begroeide rietoevers en oude boerderijen met erfbeplanting. Dit slingerende veenriviertje heeft zich oorspronkelijk een weg gebaand door het ontoegankelijke moeras. De Kromme Mijdrecht steekt nu uit boven de uitgeveende polder.

De Hoef is een karakteristiek langgerekt dorpje, aan weerszijden van de Kromme Mijdrecht.

Starttijden: zie programma.

Op iedere route is er een verzorgingspost.

Start en finish zijn bij de Strooppot in de Hoef.

De Hoef Sportief is lid van de KWBN (wandelbond)